Sportske novosti
subota, 18 mart 2017 23:05
Ocijeni ovaj članak
(4 votes)

Prelep osećaj među prijateljima

Retki su oni, u današnjem svetu turbulencije karaktera i odliva moralnih vrednosti koji ne iskrivljuju ono što vide i osećaju, zarad nekih sitnih i ličnih interesa. Jedan od takvih, koji u prvom redu želi da poštuje opšte pre ličnog jeste i Stevan Mojsilović, trener sa UEFA profi licencom, koji je nedavno boravio na seminaru trenera u Banjaluci u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske.
-Pre svega želim da izrazim zadovoljstvo zbog činjenice što sma bio deo jedne lepe fudbalske priče, kako u Bijeljini, tako i u Banjaluci. Hvala na pozivu ljudima iz Fudbalskog saveza Republike Srpske koji su mi ukazali poverenje, a ja sam se trudio da ga opravdam na visokom nivou - počeo je priču fudbalski trener iz Srbije Stevan Mojsilović.
Hotel „Bosna“, tačnije njegova Kristalna sala, a pre toga Etno selo „Stanišići“ ugostili su i edukovali više od 140 stručnjaka saveznog ranga Republike Srpske, klubova Prve, drugih i regionalnih liga. Među predavačima bio je i nekadašnji trener subotikog Spartaka, Rada iz Beograda i Jagodine koji je kolegama pričao na temu „Moj način igre, odmah i svuda“.
-Svaki trener ima svoju viziju i način vođenja utakmice i treninga. Svako od nas je prepoznatljiv po svom trenerskom rukopisu koji, umnogome, oslikava i sam karakter stručnjaka. Trudio sam se da približim kolegama iz Republike Srpske neke stvari, ali i iskustva koja sam stekao tokom dosadašnje karijere. Verujem da je predavanje bilo opšte prihvaćeno i korisno, videlo se to i po reakcijama posle seminara. Zaista mi je drago zbog toga - dodao je Mojsilović.
Pedesetogodišnji stručnjak rodom iz Deliblata oduševljen je dočekom u Banjaluci i Republici Srpskoj.
-Zaista sam impresioniran i počastvovan, bilo je tu mnogo srdačnih ljudi, prijatelja, poznanika od ranije. Nosim prelepe utiske. Fudbal je ponovo, po ko zna koji put pokazao svoju plemenitu stranu, izgradio je mnoge mostove, evo još jedan između nas. U narednom periodu planiram češće da dolazim u Republiku Srpsku i Banjaluku, među iskrene i istinske prijatelje i pomognem koliko mogu u unapređenju ovdašnjeg fudbala - obećao je Stevan Mojsilović.
Pri polasku kući, za Srbiju, Stevan Mojsilović je još istakao:
-Osećam se zaista ponosno što sam, bar za kratko, bio u društvu svih tih divnih ljudi: predsednika i generalnog sekretara Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačevića i Rodoljuba Petkovića, profesora Munira Talovića, mnogih kolega po struci i poznanika, novinara Tome Marića koji je na mene ostavio neverovatan pozitivan utisak. Srećan sam zbog novih poznanstava i prijateljstava koja ću da širim i unapređujem u Banjaluci i Republici Srpskoj. Do skorog viđenja!



Susret s Marićem

Boravak u Banjaluci Stevan Mojsilović iskoristio je i za susret sa našim saradnikom publicistom i piscem Tomom Marićem i da se upozna, a susret je prokomentarisao rečima:
-Sve sam u Žurnalu pročitao kad je bio „slučaj Džajić“ i meni ostaje moto za preostali deo života naslov vašeg teksta „Spomenik i kad srušiš ostaje spomenik“.

Ostavite komentar

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Aktuelno

Fudbal

Tenis

Košarka

Auto Moto

Rukomet

www.sportlive.ba | Sportski Portal 2012. Sva Prava Zadržana

Select style: Red Brown