Sportske novosti
ponedeljak, 13 februar 2017 17:15
Ocijeni ovaj članak
(3 votes)

Održan seminar za medicinsko osoblje klubova saveznog ranga takmičenja

U hotelu „Kardial“ u Banji Vrućici održan je danas seminar za dobijanje licence ljekara i fizioterapeuta za kalendarsku 2017. godinu klubova Prve, drugih i regionalnih liga Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Na predavanjima za medicinsko osoblje u cilju dobijanja licence za obavljanje dužnosti u klubovima saveznog ranga okupilo se oko 50 učesnika, a seminar je otvorio Goran Ćejić, rukovodilac upravljanja sektorima FS Republike Srpske.

Na seminaru su bila četiri predavača. Danijel Đekić, predstavnik Univerzitetko-kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci obradio je temu „Dijabetes melitus kod fudbalera“. Doktor Predrag Kragulj, predstavnik Zavoda za sportsku i medicinu rada održao je predavanje na dve teme: „Značaj zdravstvene zaštite sportista“ i „Rehidracija sportista“, dok je doktor Miloš Jeremić, predsjednik Komisije za medije FSRS održao predavanje na temu „Sindorm prenaprezanja kod fudbalera“. Poljednji u nizu predavača bio je Siniša Ćebić, fizioterapeut „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine na temu „Povreda zadnje lože, prevencija i rehabilitacija kod fudbalera“.

Seminar je bio jednodnevnog karatera, a nakon održanih predavanja pristupilo se licenciranju klupskih ljekara i fizioterapeuta.

-Oni klupski doktori ili fizioterapeuti koji nisu pristupili lično seminaru u Banji Vrućici obavezni su Sektoru za takmičenje i odnose sa javnošću FSRS da dostave potrebnu traženu dokumentaciju i izvrše uplatu kotizacije u iznosu od 60 maraka i naznače adresu na koju treba da im se dostavi licenca za obavljanje dužnosti u 2017. godini. Na taj način klubovi saveznog ranga takmičenja, koji licenciraju ljekare i fizioterapeute poštovaće propise iz Propozicija takmičenja - rekao je Goran Ćejić, rukovodilac upravljanja sektorima Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Ostavite komentar

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Aktuelno

Fudbal

Tenis

Košarka

Auto Moto

Rukomet

www.sportlive.ba | Sportski Portal 2012. Sva Prava Zadržana

Select style: Red Brown