Sportske novosti
subota, 17 mart 2018 19:11
Ocijeni ovaj članak
(0 votes)

Problemi u upravi OKK Borac

Banjaluka - Nakon što je propao još jedan pokušaj smjene predsjednika Upravnog odbora OKK Borac Nenada Ignjatića i trenera Bojana Božića, dio uprave to će pokušati na novoj sjednici Skupštine, koja je zakazana za večeras.

Iako pompezno najavljena, Skupština kluba iz Banjaluke nije završena, a članovi ovog tijela razišli su se nakon što su usvojili dnevni red i neobavezno razgovarali. Kriza upravljačkih struktura drma banjalučki klub posljednjih sedmica, jer pojedini članovi uprave i Skupštine nisu zadovoljni radom Ignjatića i Božića pa su željeli da ih smijene, a to su bile glavne tačke dnevnog reda, mada do rasprave nije došlo.

- Usvojili smo dnevni red, ali sjednica nije održana zbog suprotstavljenih stavova, pa nismo bili za to da odluku donosimo preglasavanjem te smo novu sjednicu Skupštine zakazali za petak (večeras) od 18.30 časova. Postoji mogućnost dodavanja novih tačaka dnevnog reda kao i imenovanja novih članova Skupštine - rekao je član uprave Nenad Baroš.

Jedna struja u klubu podnijela je čak i krivičnu prijavu protiv Ignjatića zbog toga što je, po njihovom mišljenju, samovoljno i bez saglasnosti ostalih članova uprave dao ispisnicu košarkašu Arseniju Vučkoviću te je klub ostao bez 6.000 marka obeštećenja. Takođe mu se zamjera što nije sproveo odluku ostalih članova uprave i smijenio trenera Božića zbog loših rezultata. Ovo je dovelo klub u određenu pat poziciju, jer iza struje koja želi promjene stoji većina sponzora, ali ona nema većinu u Skupštini. S druge strane Ignjatiću nije jasno zašto je podnesena krivična prijava protiv njega dok je ugovor Vučkoviću isticao za dva mjeseca.

- U Borcu sam 20 godina i uvijek sam radio u interesu kluba, kao i sada. Problemi u funkcionisanju uprave postojali su i prije, pa su onda odlučili da smijene trenera, pa nisu uspjeli u tome, a onda su se nakačili u vezi sa odlaskom Vučkovića. On je sam pismeno zatražio raskid ugovora i ranijom odlukom trenera nije bio dio ekipe. Ne planiram da odem jer sada kada smo nešto napravili drugi hoće da se okoriste - rekao je Ignjatić.
Plasman

Za to vrijeme Borac se bori za mjesto u plej-ofu Prve lige Republike Srpske i poslije 19 odigranih utakmica drži treće mjesto na tabeli sa 15 pobjeda i četiri poraza pa su veliki izgledi da sa te pozicije uđe u doigravanje, gdje će najvjerovatnije odmjeriti snage sa drugim Sokolcem.

 

 

 

Glas Srpske(Milan Zubović)

Zadnji put ažurirano subota, 17 mart 2018 19:16

Ostavite komentar

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Aktuelno

Fudbal

Tenis

Košarka

Auto Moto

Rukomet

www.sportlive.ba | Sportski Portal 2012. Sva Prava Zadržana

Select style: Red Brown