Sportske novosti
sreda, 12 mart 2014 12:41
Ocijeni ovaj članak
(0 votes)

Glas iz R.Srpske: Pustite nas da igramo

Specijalni gost na jučerašnjoj rukometnoj svečanosti bio je i predsednik RS Republike Srpske čije izlaganje je pozivalo na jedinstvo dvaju saveza koji već imaju sklopljen protokol o saradnji. U savezu Srpske su spremni za još jedan važan korak:
- Obaveštavam vas da ćemo uputiti zahtev EHF da nam dozvoli igranje prijateljskih utakmica. Kad može Kosovo, zašto ne bismo i mi. Već nam je to bilo dozvoljeno u periodu od `96. do 2000 – kazao je Miličević, a zašta je kasnije dobio i podršku predsednika UO RS Srbije Velimira Marjanovića.

Prvi čovek rukometa Srpske je potom izneo još jednu ideju:
- Na jednom od sastanaka u Banjaluci, rodila se ideja i da napravimo neku vrstu fajnal-fora, na kome bi igrale po dve prvoplasirane ekipe naših prvenstava. Ideja nam je da to učinimo zbog animacije dece. Divimo se uspesima vaših nacionalnih selekcija…

Milićević je potom govorio o dubokim vezama Srba preko Drine i onih u Srbiji:
- Predavanje o značaju Matice srpske me navodi na razmišljanje o duhovnom jedinstvu. I mi u rukometu nastojimo da postanemo jedno, mi to ne gledamo kao Republiku Srpsku i Srbiju, za nas tu ne postoje granice. Često u mislima vratim sliku, kada je prošlog leta Banjaluka bila domaćin jedne od grupa juniorskog svetskog prvenstva…

A, Borik bio mali za sve rukometne poklonike zato što je tu igrala Srbija.
- To je ujedno bio i signal rukometnim ljudima u Srbiji i Srpskoj da potpišemo Memorandum o saradnji, podstaknut onim o pralalenim vezama. Želimo da budemo deo saveza Srbije, ali svim snagama učestvujemo i u radu BiH saveza za razvoj našeg sporta, ali su nam oči okrenute ka Srbiji.

Ostavite komentar

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Aktuelno

Fudbal

Tenis

Košarka

Auto Moto

Rukomet

www.sportlive.ba | Sportski Portal 2012. Sva Prava Zadržana

Select style: Red Brown