Sportlive.ba

Switch to desktop

nedelja, 15 februar 2015 22:10
Ocijeni ovaj članak
(3 votes)

Poraz “rudara” protiv Dugog polja

Fudbaleri Rudar Prijedora poraženi su (0:1) u prvoj test utakmici na pripremama u Makarskoj od hrvatskog drugoligaša Dugog polja. Ovo je prvi neuspjeh izabranika trenera Zorana Bujića tokom zimskih priprema i ujedno prva utakmica u kojoj nisu postigli pogodak.

Prije polaska u Makarsku “rudari” su pobijedili Podgrmeč iz Sanskog Mosta (3:0), Slobodu iz Novog Grada (3:1), dok su remizirali sa Proleterom u Tesliću (2:2). Trener Zoran Bujić protiv Dugog polja je izveo ovaj sastav: Kozić, Šodić, Ćulum, Saničanin, Kukavica, Hamzić, Burazor, Pavković, Kantar, Kojić, Ristić. Još su igrali: Marić, Pekija, Arežina, Gavranović, Despotović, Mrkić.

U timu nije bilo jesenas ponajboljeg igrača i strijelca Prijedorčana Siniše Radoje koji je, prema riječima sekretara “zeleno-crnih” Zijada Čanića, imao problema sa papirologijom za prelazak u Hrvatsku pa se očekuje njegovo priključenje ekipu tokom ove sedmice.

Što se tiče rasporeda sljedećih utakmica na Jadranu Prijedorčani u srijedu igraju protiv Kamen Ingrada iz Velike, člana županijske lige, a već u četvrtak je protivnik Mladost Doboj-Kakanj, federalni prvoligaš.

Ostavite komentar

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

www.sportlive.ba | Sportski Portal 2012. Sva Prava Zadržana

Top Desktop version