Sportlive.ba

Switch to desktop

petak, 14 mart 2014 21:47
Ocijeni ovaj članak
(1 Vote)

Gorazd Mihailov: Stvorio sam igru Rudara

Prijedor – Pred put u Sarajevo na megdan Olimpiku u 21. kolu Premijer lige BiH šef stručnog štaba Rudar Prijedora Gorazd Mihailov i njegov pomoćnik Borče Lazarev podneli su neopozivu ostavku i napustili grad na Sani. Ova vest odjeknula je kao grom iz vedra neba pogotovo što su Prijedorčani dobro startovali u prolećnom delu Premijer lige BiH.
- Žao mi je što odlazim, međutim, smatram da u ovakvoj situaciji nema rezona da i dalje ostanem na trenerskoj poziciji u Rudar Prijedoru. Došao sam sa velikim ambicijama i entuzijazmom. U mojoj državi Makedoniji – bosansko-hercegovački fudbal je veoma cenjen, a timovi iz BiH dobro poznati celokupnoj fudbalskoj javnosti od vremena kada je moj matični klub Vardar bio prvoligaš u bivšoj državi. Možda sva ta sećanja na prošla vremena, a i učešće BiH na završnici Svetskog prvenstva u Brazilu bili su osnovni motivi da sa velikom željom, zadovoljstvom i spremnošću da uložim sav svoj potencijal, kada mi se ukazala šansa da prihvatim da budem šef stručnog štaba prijedorskog premijerligaša. Ova moja odluka je bila sa simpatijama prihvaćena u makedonskoj javnosti i svi mediji inspirativno su preneli ovu vest, kao nešto veoma značajno za početak jedne nove saradnje između dve fudbalske sredine koje se dobro poznaju – naveo je Gorazd Mihailov.

On je potom rekao i ovo:
- Ali, prevario sam se! Nije više ovo ona sredina koju sam poznavao još od  vremena kada sam kao član kadetske reprezentacije Makedonije dolazio na turnir u Tjentište. Shvatam da je to bilo davno i da svako vreme ima svoju specifiku. Međutim, nisam mogao da shvatim da u zemlji-učesnici SP što predstavlja posebnu čast, da jedan premijerligaš kao što je Rudar Prijedor ima toliku konfuziju, da je to prosto neverovatno. Od mog dolaska ovde nisam imao mogućnost da upoznam sve članove Upravnog odbora koji vode klub. Dobio sam utisak kao da se sakrivaju i sve je nekako bilo uvijeno u velo tajne. Nisam mogao da shvatim, ali sada vidim da svako od njih ima svoje ciljeve koje su vukli na različite strane, a sve to se odražavalo na celokupnu atmosferu u timu i među igračima. Teško je bilo stvoriti kompaktnu celinu, mada sam se mnogo trudio da to postignem. Kao čovek koji je celi život proveo u fudbalu znao sam da bez toga ne može da se zagrize da bi se ostvario željeni cilj, kao sto je u našoj situaciji – opstanak u elitnom društvu.

Mihailov nije krio dalje svoje razočarenje sa svim onim s čim se susretao u Rudar Priejdoru.
- Bio sam razočaran i na kakve oštre noževe sam naleteo još kada sam došao. Pisalo se po portalima od strane dušebriznika kluba – da mi neko kopa rupu i bez toga da znaju kakav sam kao stručnjak, da ću posle trećeg kola i meča sa Olimpikom da letim iz kluba. Neka svi znaju da ne odlazim iz kluba zato što nemam rezultate, već zato što imam svoje dostojanstvo koje nikada neću prodati kao što neki to rade. Što se tiče rezultata, ne treba ja da ih pominjem, o tome govore činjenice. Dva kola - četiri boda i bez obzira na sve okolnosti koje su zadesile Leotar, to je bila prva pobeda Rudar Prijedora na njegovom terenu i prva uopšte ostvarena u gostima u ovogodišnjem prvenstvu. A činjenice govore i to – da je u 19 kola odigranih do mog dolaska - ekipa  imala skromni saldo od 15 bodova. Moglo je biti i bolje, ali postoje svedoci kako smo prošli protiv Čelika. To je prelilo čašu. Nisam mogao da shvatim da najiskusniji igrač napravi takvu grubu grešku i da ostavi drugove na cedilu više od 60 minuta. To je nedopustivo – rekao je Mihailov.

On je potom nastavio da priča o gluposti koju je napravio donedavni kapiten Prijedorčana Borislav Mikić:
- Isti taj igrač, da nije tragično, bilo bi smešno posle toga daje izjave da je njegov klub prvi kandidat za ispadanje. Pa zar možete zamisliti, koji je to sportista i da li mu uopšte možete verovati da će biti pravi – junak i heroj, koji bi trebao da gine za klub? Meni je ovo apsurdno i kao čovek koji je oduvek bio borac jedno takvo  kukavičko ponašanje mi je neprihvatljivo i daleko od zdravog razuma jednog iskusnog fudbalera. Ne znam, ali najbolje je da javnost sama oceni i presudi. Trpeo sam, ali smatram da sam za ovo kratko vreme stvorio igru tima i da sam imao više vremena, odnosno da situacija nije bila takva kakva jest, Rudar Prijedor bi imao sasvim drugačiji izgled, bio bi tim za respekt, tim koji bi bio ponos Prijedora. Dobro bi bilo da i novinari istražite stvar i da locirate probleme. Napominjem da potičem iz sportsko-novinarske porodice i jasno mi je kako treba da funkcioniše jedan sportski kolektiv.

Seoski štosevi neprijatelja

Osvrnuo se Mihailov i na medijsku hajku na klub očigledno instruisanu od cetara moći.
- Žao mi je jer Rudar Prijedor ostaje da živi sa jeftinim štosovima nekog novinarčića Radmila Šipovca, koji misli da je napravio neki stos, a to je seoski manir sa mojim imenom i prezimenom. I tu se razotkrio koliko je plitak, a još od ranije pričali su mi neki od navijačke grupe “Alkohol bojs” da je on deklarisani neprijatelj Rudar Prijedora. I takvima se stane u kraj, neko će mu skresati krila, ali biće kasno jer mržnja je prosuta. Neka mu služi na čast – dodao je Mihailov.

Zahvalnost Basari, Milunoviću, Grbiću, Vučkoviću…

Mihailov je istakao da u klubu ipak i nije sve tako crno:
- Odlazim uzdignute glave. Žao mi je samo poštenih momaka koji nose dres Rudar Prijedora. Njima najiskrenije želim sve najbolje, iako nisam na kormilu tima ja sam džentlmen i navijaću za njih do kraja šampionata. Nemojte da mislite da je u Rudar Prijedoru proteklih nedelja bilo sve crno. Imao sam odličnu saradnju sa mojim pomoćnicima, za šta sam im zahvalam, zatim sa sportskim direktorom Slavkom Basarom, sekretarom Milanom Milunovićem, predsednikom kluba Božom Grbićem i članom UO Rankom Vučkovićem. Zbog njih mi je žao što napuštam klub uoči susreta sa Olimpikom.

SPORTLIVE.BA

Zadnji put ažurirano petak, 14 mart 2014 22:01

5 Komentari

  • Komentar Link Чаире subota, 15 mart 2014 21:21 posted by Чаире

    Новак Дамјановић, шизофренични ум је уништио БСК-а, сада позајмљује тренера од других клубова да га не плаћа, остао дужан свим својим радницима и држи придике о моралу и цркви, а његова душа већ сагњила у гријеху одавно. Својевремено измислио Средње Рекавице да црпи "фудбалски" кадар за Бањалуку. Што написа Шиповац - Бањалуко, гром у тебе пуко!

  • Komentar Link Treff subota, 15 mart 2014 09:06 posted by Treff

    SIPPOVAC, UNISTIO SLOGU IZ TRNA. PODIGAO KREDIT I UVALIO KLUB U DUBIOZU IZ KOJE SE JOS NIJE KLUB IZVUKAO...POSLE TOGA JE NAJJVECI MASAKR NAPRAVIO U BORCU,JER JE ON ODLUCIVAO,PA je ,,najjuureennnn..IZ BORCA ZAJEDNO SA JOS JEDNIM UNISTITELJEM U TO VREME,LJUBOJEVICEM.I SAD SE OVAJ DRUGI OPET GURA U TU FAMOZNU RADNU GRUPU DA ODLUCUJE O NECEMU...STVARNO ,JEDNI TE ISTI LJUDI SAMO STETE I NASTAVLJAJU DA RADE TO.. SAD OVO U RUDARU JE SVE MASLO SIPOVCA,KOJI HOCE DA UNISTI I RUDAR PREKO SVOJIH SATELITA

  • Komentar Link Novak subota, 15 mart 2014 08:42 posted by Novak

    Sportlive.ba alo Sportlive.ba što dozvolite da vas urušava, znate li istinu Sportlive.ba ostabite što ste.
    Autor intervjua u kome je dosta toga izmišljeno je Slavko Basara pa mu se želim obratiti. Slavko duša ti je od grijeha i nehrišćanskih misli rutava. Sportska Banja Luka je ponosna Šipovčevim potezom što je uputio sportskog ambasadora da finansijski pogura baš FK ''Rudar'', Klub svjetlih tradicija. Banja Luka cijeni novinara Basaru kao čovjeka, ali ne Slavka nego njgeova rođena brata. Banja Luka, naravno govorim o sportskoj Banja Luci, je ljuta na Šipovca, što je predložio i preduzeo mjere da na mjestu Sportskog direktora ''do jučer'' budeš ti Slavko Basara, ali zahvaljujući vapaju brata da nemožeš da živiš od 300 KM mjesečno, imao si u ''Rudaru'' više od 1.000 mjesečno, ali si hiljadu i jednu stvar uradio po svome, na štetu Kluba, sa tim se nije mogao pomiriti sportski ambasador koji ''Rudaru'' donira nekoliko desetina hiljada KM mjesečno pa i tvoju 1.000 KM. To je razlog tvoga odlaska iz ''Rudara'', samovolja i greške, napadi na Prijedorčane, umjesto da gradiš, rušio si mostove. Vodi računa Slavko sutra u Crkvu, često se pozivaš na Boga, zato kažem, svake nedjelje, a svaka je sveta u Crkvu, pomoli se za oprost, ali popravi se u svakom pogled, pa Bog ti podario sreću, moraš shvatiti da nemožeš biti službeno lice na utakmici Leotar-Rudar i sportskom listu slati izvještaj sa utakmice Borac-Mladost igrane istovremeno 500 km od Trebinja, u Banja Luci. Rušiš i ono ugleda što nisi srušio listu takvim objavama a one su česte...

  • Komentar Link Fery-Pd subota, 15 mart 2014 00:36 posted by Fery-Pd

    Sipovac je obezglavio Borac i ostavio mu nak+jveci dug,a sad hoce da isto uradi i Rudaru,ali iz sjene..Kako ga nije vise sramota,pijanca jednog,nek napusti fudbal i uhvati se olovke da omLOVzV sve zivo

  • Komentar Link Gandra petak, 14 mart 2014 22:15 posted by Gandra

    Šta će sade napisati proćerani zenički trener-klošar Boris Gavran pod pseudonimom pabizo na forumu sportsport.ba koji je taki stručnjak da su mu fudbaleri trenirali na betonu u patikama, pa su se mnogi požalili na povrede, a Milanović ni danas ne može da igra zbog Gavranovih metoda rada čiji je klan u liku domaćih igrača ostao kao zli duh nad Rudar Prijedorom.
    Gorazd Mihailov je gospodin trener za onog zeničkog debeljucu

Ostavite komentar

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

www.sportlive.ba | Sportski Portal 2012. Sva Prava Zadržana

Top Desktop version