Sportlive.ba

Switch to desktop

petak, 26 jun 2015 00:50
Ocijeni ovaj članak
(2 votes)

Fudbal u humanitarnoj misiji

Tradicionalno osam godina za jedan od najvećih srpskih praznika – Vidovdan, veterani Fudbalskog kluba Vrbas iz Banjaluke odlaze na Kosovo i Metohiju. Tako će biti i Leta Gospodnjeg 2015, a Krajišnici će boravak na svetoj srpskoj zemlji iskoristiti, i ovaj put, za pomoć braći i humanitarni rad.

-Naša poseta „ikoni srpskog naroda“ sa tri prijateljske utakmice počinje fudbalskim susretima; petak 26. juna u Zubinom Ptoku, 28. juna 33. put sa veteranima Terpče u Kosovskoj Mitrovici i prvi put, 27. juna u Gračanici, uoči Vidovdona, sa našim novim prijateljima veteranima Gračanice. Ovaj put odazvali smo se na poziv rukovdstva Fudbalskog kluba i grada Gračanica i nakon Crvene zvezde iz Beograda jedina smo ekipa, ujedno i prva iz Republike Srpske, koja će u Gračanici odigrati prijateljski fudbalski susret, ne bilo kad, nego uoči Vidovdana jednog od najvažnijih datuma srpske istorije. Poziv smo dobili da 26. juna u porti manastira Gračanica prisustvujemo izboru Mis Kosovske devojke, kao i dan kasnije u Gračanici na koncertu Sinfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije u 20 časova koga će RTS direktno prenosti – istakao je predsednik veterana Fudbalskog kluba Vrbas i Udruženja i Odbora za pomoć Srbima Kosmeta Milorad Arlov.

Banjalučanima je čast da su pozvani i da će biti prisutni na ovako značajnim manifestacijama za srpski narod Kosova i Metohije. Još veća čast  je što svake godine prisustvuju 28. juna za Vidovdan na Liturgiji ispred manastira Gračanica, na Gazimestanu odaju počast svim srpskim žrtvama od Kosovskog boja.

-Ove godine uz ostale delegacije Srbije i dijaspore, delegacija Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije i veterani Fudbalskog kluba Vrbas položiće venac kod spomenika na Gazimestanu sa porukom: „Da vas nije bilo, mi nebi postojali!“ Kao i uvek naš motiv je da posetimo naše sportske prijatelje, naš narod  na Kosovu i Metohiji, pružimo im podršku koja im je već godinama jako potrebna i odnesemo tradicinalno poklone koje smo obezbedili uz pomoć: Ministarstva porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, Fudbalskog saveza, Hidroelekrana „Bočac“,  Radio-televizije Republike Srpske i Turističke organizacije – dodao je Arlov.

Delegacija iz Republike Srpske će u ponedeljak, 29. juna, posetiti i Elenu Rakić sedmogodišnju devojčicu iz Kosovke Mitrovice za čije lečenje do kraja juna Odbor i Udruženje iz Banjaluke prikuplja pomoć putem humanitarnog broja 1412 u Republici Srpskoj. U planu je i poseta Goranu Arsiću u enklavi Grace, Opština Vučitrn, koji se obratio za pomoć braći iz Banjaluke.

Ostavite komentar

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

www.sportlive.ba | Sportski Portal 2012. Sva Prava Zadržana

Top Desktop version