Sportlive.ba

Switch to desktop

subota, 26 jul 2014 22:12
Ocijeni ovaj članak
(0 votes)

Borac poražen od ruske Ufe

Banjalučki Borac poražen je večeras rezultatom 0:2 od novog ruskog prvoligaša Ufa u prijateljskoj utakmici odigranoj u trening centru FS Srbije u Staroj Pazovi.
Bila je ovo "generalka" Banjalučana pred početak nove sezone u Premijer ligi, Ufa je imala više od igre i bila bolji protivnik. Dojučerašnji napadač Borca, Haris Handžić, našao se u startnoj postavi ruske ekipe, ali nije se uspio upisati u listu strijelaca i zamijenjen je na poluvremenu, zajedno sa još nekolicinom fudbalera.
Borac je u prvih pola sata utakmice imao nekoliko prilika, preko Stokića, Predragovića i Siniše Dujakovića, ali one nisu pretvorene u pogodak. Ufa je povela u 37. minutu golom Ivana Paurevića poslije greške Borčevih igrača, a na konačnih 2:0 povisio je Vagiz Galuiuljin u 71. minutu.
Pomoćni trener Borca Zoran Dragišić poslije meča rekao je da je ruska ekipa bila bolja, ali da stručni štab Borca može biti zadovoljan prvim poluvremenom:

- Imali smo nekoliko dobrih prilika u prvih pola sata kod rezultata 0:0 i u tom periodu smo bili bolji rival. Oni su poveli poslije jedne naše individualne greške i do kraja se nismo uspjeli vratiti. Ono čime možemo biti zadovoljni je to prvo poluvrijeme u kojem smo nadigrali protivnika, a drugim ne možemo biti zadovoljni.
Osim poraza,trenera Vinka Marinovića pred početak prvenstva mogla bi da zabrine i povreda Borislava Pilipovića. iskusni lijevi bek napustio je igru u prvom poluvremenu i njega je zamijenio Aleksandar Subić, ali nije poznato da li je povreda ozbiljnije prirode.
Ovo je prvi poraz Borca u pripremnim utakmicama i na kojoj “crveno-plavi” nisu dali pogodak, sedam dana pred start prvenstva i premijernu utakmicu protiv Mladosti iz Velike Obarske na Gradskom stadionu.

1 komentar

  • Komentar Link JoJo nedelja, 27 jul 2014 00:06 posted by JoJo

    Prva prava provjera i naravno poraz.di sada igrali samo protiv drugoligasa i pobjedjivali,a nama se ne pise dobro jer nemamo tim ni igrace za Premijer ligu..Kada nama vodu klub ljudi iz Krrupe

Ostavite komentar

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

www.sportlive.ba | Sportski Portal 2012. Sva Prava Zadržana

Top Desktop version