Sportlive.ba

Switch to desktop

utorak, 08 jul 2014 11:17
Ocijeni ovaj članak
(5 votes)

Darko Jović talentovani Zvorničanin u Vojvodini

Zvornik i njegova okolina su oduvek bili rasadnici fudbalskih talenata, a novi na sceni pojavio se nedavno, na turniru „Stevan Nešticki“ u Novom Sadu – Darko Jović.

Dete Drine, krenulo je putem slavnijeg prethodnika i sugrađanina Miroslava Stevanovića koji je odličnim igrama u dresu novosadske Vojvodine zaradio status reprezentativca Bosne i Hercegovine, što je opet bila preporuka za odlazak u Španiju.
- Lepo mi je u Vojvodini. Idem u školu u Novi Sad, tu mi je i starija sestra, a dolaskom među „lale“ dobio sam priliku da napredujem i dalje gradim igračku karijeru. Lepo sam prihvaćen, stekao sam nove prijatelje, a saigrači me od prvog dana podržavaju. Videlo se to i na turniru u Novom Sadu kada smo bili na kontra stranama – rekao je Darko Jović, mladi fudbaler Vojvodine koji je ponikao u zvorničkoj Drini.

Trenutno se nalazi u rodnom Zvorniku na zasluženom odmoru, a za nekoliko dana priključiće se saigračima u „crveno-belom“ taboru iz „Srpske Atine“.
- Došao sam u Zvornik da napunim baterije, u svom gradu je najlepše. Nažalost, sve što je lepo traje kratko. U toku ove sedmice ću otputovati za Vojvodinu i priključiću se saigračima, uključiću se u rad sa godištem 1996. Nadam se da će Vojvodina biti moja odskočna daska – dodao je Jović.

Na tradicionalnom međunarodnom turniru „Stevan Nešticki“ Jović je igrao u dresu reprezentacije Republike Srpske. Bez obzira na krajnji plasman njegovog tima ostavio je izuzetno pozitivne utiske, „lovci na talente“ su se raspitivali za njega.
- Svaki igrač je srećan kada zaigra u dresu reprezentacije, za mene je to takođe bila velika čast, ali ujedno i obaveza. Nadam se da ću u narednom periodu opravdati ukazano poverenje i da ću napredovati kako na klupskoj, tako i reprezentativnoj sceni. Želim da napravim karijeru na koju ću da se ponosim. U Vojvodini sam stekao status reprezentativca Republike Srpske na šta sam zaista ponosan – rekao je Jović.

Igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača. Njegove lopte „imaju oči“, a zna i da šutne sa dvadesetak i „kusur“ metara.
- Mogu da igram na više pozicija, ali mi najviše odgovara ta uz najisturenije navijače, mada nije mi strana ni uloga zadnjeg veznog. Svaki put nastojim da ispoštujem ono što trener traži od mene, na terenu se ne štedim, uvek dajem maksimum. Tako je bilo i na turniru „Stevan Nešticki“ iako sam igrao rovit. Zadovoljan sam partijama na ovom turniru i nadam se da će moja karijera nastaviti da ide uzlaznom linijom – istakao je na kraju Darko Jović, talentovani fudbaler novosadske Vojvodine koji igra i levom i desnom nogom podjednako dobro i kvalitetno.

S. Basara

Uvek uz Zvorničane


Premlad je Darko Jović napustio redove matičnog kluba Drine iz Zvornika, ali je i dalje ostao uz „plave“.
- Srcem ostajem uvek uz Drinu i bivše saigrače, kada god budem mogao bodriću ih i navijati za njih. Nije Novi Sad „preko sveta“ kad god se stvori prilika da dođem u Zvorniku doći ću da obiđem porodicu i rodbinu, ali i saigrače s kojima sam mnogo toga zajednički delio – rekao je Darko Jović.

1 komentar

  • Komentar Link ФКВ utorak, 08 jul 2014 20:59 posted by ФКВ

    Играће он у првом тиму Војводине за коју годину!!!

Ostavite komentar

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

www.sportlive.ba | Sportski Portal 2012. Sva Prava Zadržana

Top Desktop version